fbpx

Nectarul zeilor – MIEREA

Se spune ca, in cele mai stravechi timpuri, mierea a fost oferita ca jertfa zeilor si folosita ca moneda de schimb. Este un simbol al iubirii. Legenda spune ca zeul Cupidon isi inmuia sageata in miere de albine, inainate de a trage spre inimile muritorilor.

CE STIM NOI ASTAZI DESPRE MIERE? HAIDETI SA VEDEM:

1. Mierea este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine. Aceasta este depozitata in celulele fagurilor si este considerata hrana pentru familiile de albine din stup.

2. Ramura care se ocupa de productia si prelucrarea mierii este cunoscuta sub numele de apicultura. Conform statisticilor, productia anuala mondiala de miere poate atinge impresionanta cifra de 1-1,5 pana la 2 milioane de tone.

3. Cuvantul ”miere” provine din limba greaca – μελιττα care se traduce de fapt(!) ”albina”.

4. Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti. Cele mai vechi documente referitoare la miere sunt doua fragmente scrise in limba sumeriana. De la egipteni au ramas marturii privind modul de recoltare si folosire a mierii. Babilonienii si diferitele civilizatii stravechi din India si China, utilizau mierea atat ca medicament cat si la ritualuri si ceremonii. Exista suficiente marturii ca in civilizatiile antice mierea era folosita, printre altele, la prepararea unei bauturi alcoolice la care se adauga polen si levuri din faguri.

5. Musulmanii foloseau mierea ca un leac bun pentru orice boala. Folosirea mierii in alimentatie (ca hrana, bautura, conservant), in medicina, in ritualurile religioase a fost in continua crestere pana la descoperirea zaharului din trestie si sfecla.

6. Prin calitatile sale nutritive este considerata un aliment de mare valoare in hrana oamenilor de toate varstele, avand utilizari largi in dietetica si terapeutica.

7. Mierea este foarte des folosita in alimentatie, in bucatarie sau ca medicament, fiind foarte apreciata de medicina populara. De asemenea, are importante aplicatii in alimentatia artificiala, in alimentatia pre- si postoperatorie, in pediatrie si ginecologie.

 

Utilizata in mod corect si constant, mierea ne poate transforma in zei – puternici, frumosi, sanatosi. Cine nu si-ar dori o astfel de combinatie toata viata?!

Descopera gama Bioneli de miere de albine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *