Termeni si conditii Bioneli.ro

  1. Definitii si termeni

MACUL ROSU SRL (denumita in continuare “bioneli.ro”, “noi” sau similar) este o companie din Romania, avand sediul social in Arad, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J02/1800/1991, cod fiscal RO1688570.

Telefon 0744.904.980,

Email office.bioneli@gmail.com.

Vanzator – bioneli.ro

Client – persoana fizica/ juridica care a acceptat conditiile de utilizare a site-ului si care isi face un cont si efectueaza o comanda in site.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de email si o parola care permite Clientului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri etc. )

Site – domeniul bioneli.ro

Comanda –  un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe site.

Bunuri/Produs – orice produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Clientului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Clientului.

Continut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.

– continutul oricarui email trimis Clientului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil

– orice informatie comunicata Clientului prin orice mijloc de catre un angajat al Vanzatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta.

– informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada.

– date referitoare la Vanzator.

Document – prezentele Termeni si Conditii

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (email, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei Sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre Bioneli.ro, Clientului.

Specificatii – toate specificatiile tehnice si/sau descrierile Bunurilor asa cum precizate in descrierea acestora.

  1. Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (email sau telefonic) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale si intelege ca trebuie sa plateasca pretul afisat pe site pentru Bunurile comandate.

2.2. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a confirmarii de inregistrare a Comenzii.

2.3. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza Contractului.

  1. Preturi

3.1. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.2. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

3.3. Bioneli transmite Clientului factura aferenta comenzii efectuate ce contine detalierea Bunurilor vandute in format fizic in interiorul coletului. Pentru acuratetea informatiilor din factura, Clientul este responsabil sa verifice datele personale (email, numar de telefon, adresa).

3.4. In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicata de banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia este diferita de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

  1. Comanda

4.1. Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una din modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

4.2. Prin finalizarea Comenzii clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Bioneli nu este responsabil pentru veridicitatea si autenticitatea datelor personale furnizate de catre client (numar telefon, adresa email, adresa livrare).

4.3. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului si consimte la achitarea produsului, printr-una din variantele puse la dispozitie in acest sens.

4.4. Bioneli poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Bioneli.ro, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
  1. Facturare

5.1. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului Bioneli.ro includ TVA legala.

5.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Bioneli va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5.3. Bioneli va transmite Clientului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Bioneli.ro, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, cu ocazia livrarii, prin adaugarea facturii la colet sau prin posta electronica, la adresa de email mentionata de Client in Contul sau la optiunea clientului; factura va insoti produsul comandat.

5.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

5.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Clientul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Bioneli.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

5.6. Prin trimiterea Comenzii, Clientul isi exprima acordul sa primeasca facturile si in format electronic prin adaugarea acesteia de catre Bioneli.ro in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de email mentionata in Contul sau.

5.7. Modalitati de plata

-Numerar la livrarea coletului. Comanda dumneavoastra se achita reprezentatului firmei de curierat la livrarea coletului. Aceasta metoda de plata este in sistem ramburs.

-Plata online cu cardul de debit/credit prin MobilPay.

Dupa ce ati ales varianta de plata, va rugam sa verificati datele introduse. Daca datele sunt corecte, iar contul dumneavoastra are fonduri suficiente, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei. Tranzactia se va desfasura in conformitate cu contractul cu banca emitenta a cardului, Tranzactiile se vor efectua in mod exclusiv prin serverele securizate ale MobilPay. Bioneli nu stocheaza si nu prelucreaza niciun fel de informatie referitoare la datele cardului dumneavoastra. Toate platile se vor face in lei.