fbpx

Laptele regal al albinei – laptisorul de matca

De unde si-a atras laptisorul de matca acest renume?

Vechii greci l-au considerat sursa tineretii vesnice datorita eficientei sale dovedite ca adjuvant al tineretii, al sanatatii si al frumusetii, fiind intrebuintat si ca tratament pentru diverse afectiuni.

Ce este si cum se obtine laptisorul de matca?

Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor si este destinat ca hrana pentru regina stupului (cu prioritate) si pentru larvele albinelor, dar doar in primele trei zile de viata ale acestora. Datorita hranirii in mod exclusiv cu aceasta comoara naturala, regina albinelor traieste pana la cinci ani, in timp ce albinele muncitoare au, in medie, o durata de viata de doar patruzeci si cinci de zile!

Ce stim despre laptisorul de matca:

  1. contine toate vitaminele din grupul B, provitamina A,vitaminele C si E care, alaturi de antioxidantii naturali continuti, reprezinta o arma redutabila impotriva radicalilor liberi;
  2. este, de asemenea, bogat in minerale esentiale (calciu, magneziu, fier, potasiu s.a.), oligoelemente si acizi grasi nesaturati;
  3. contine intreaga gama de aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de organismul uman, fiind astfel o sursa principala de proteine bio-disponibile de cea mai buna calitate;
  4. este singurul produs natural in care se gaseste compusul biologic activ cu puternice efecte anticancerigene, antibacteriene si antivirale, principalul nutrient cu proprietati terapeutice din compozitia laptisorului de matca, stimuland si producerea de celule stem (10 HDA).

O substanta importanta care se gaseste in forma naturala doar in laptisorul de matca este Acetilcolina. Aceasta are un rol crucial in procesul de transmitere a impulsurilor neuronale. In plus, laptisorul de matca pur faciliteaza nasterea neuronilor (potrivit unui studiu stiintific de la Universitatea de Farmacie Gifu din Japonia, din 2007 – japonezii sunt cunoscuti in lumea larga pentru precuparea de care dau dovada in cercetarea unor elixiruri naturale).

Poate va intrebati ce proprietati are acest lapte regal?

Actioneaza ca un tonic general, stimuland natural sistemul imunitar pentru a ne proteja de gripa, raceli si de diverse infectii.

Datorita proprietatilor sale unice, laptisorul de matca faciliteaza absorbtia de vitamina D naturala, esentiala in metabolizarea calciului.

Care sunt afectiunile pentru care este recomandat de specialisti?

De ce elixirul tineretii?

Pentru ca intarzie procesul imbatranirii; este excelent in tratamentele cosmetice atat pentru ten cat si pentru par; este foarte apreciat ca supliment alimentar si este folosit cu succes si la prepararea cremelor si mastilor cosmetic; deoarece are un continut bogat de acizi grasi, ADN celular si gelatina – principalele ingrediente ce ajuta la formarea colagenului, mentinand fermitatea tenului.

Cand se consuma laptisorul de matca?

Cura cu laptisor de matca este foarte benefica organismului mai ales primavara si toamna, tocmai datorita efectelor pe care acesta le are asupra creierului si, implicit, asupra vigorii mentale si starii de spirit sau ori de cate ori imunitatea este scazuta. In plus, laptisorul de matca este un excelent imuno-stimulator. Despre cum se obtine laptele regal sau laptisorul de matca intr-un articol viitor! Pana atunci va lasam provocam sa ne scrieti efectele de care ati beneficiat consumand laptisor de matca in stare pura sau produse care contin acest elixir!

Vezi produse care contin laptisor de matca aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *